Főoldal / Desszertek / Almás-diós kevert süti

Almás-diós kevert süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás-diós kevert süti

Almás-diós kevert süti

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl olaj
  • 10-12 dkg darált dió
  • 6 db alma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük.

A tojásokat a cukorral, és vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt almát, a fahéjat, és végül belekeverjük az olajat is.

A lisztet, a sütőport és a darált diót összekeverjük, és az almás masszába forgatjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt magasabb falú tepsibe öntjük. (A tepsi mérete kb: 20x30cm)

180 fokra előmelegített sütőben kb.40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Almás-diós kevert süti 3.60/5 (65 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére