Főoldal / Desszertek / Csokis lekváros kocka

Csokis lekváros kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis lekváros kocka

Csokis lekvàros kocka

Hozzávalók:

  • 6 dkg sertészsír
  • 1 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 25 dkg finomliszt
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl tej
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 ek. vaj (a tepsi kikenéséhez)
  • 1 ek. finomliszt (a tepsi hintéséhez
  • 10 dkg sárgabaracklekvár (a töltelékhez)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zsírt, a tojást, a porcukrot és a lereszelt citromhéjat robotgéppel kiverjük (kb. 3 perc). Ha a masszánk híg, akkor csomósodni kezd. Ebben az esetben adjunk hozzá 2-3 ek lisztet, és úgy verjük tovább, így ki fog simulni!
A liszttel elkeverjük a sütőport.

A tejet, a sütőporos lisztet majd a kakaót hozzáadagoljuk a kivert masszánkhoz, fakanállal szép simára keverjük.
Egy kisebb tepsit kizsírozunk és liszttel beszórunk, majd ebbe öntjük a masszát. (Kb. 2 ujjnyi vastagon van így a tepsiben a massza. A tepsi zsírozását és lisztezését elhagyhatjuk, ha sütőpapírral béleljük ki a tepsit.)
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha kisült a tésztánk, akkor kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Ha a tészta kihűlt, egy nagy késsel középen két részre vágjuk. Az alsó részét házi baracklekvárral vastagon megkenjük, majd visszatesszük a tészta tetejét a lekvárral megkent lapra.
A tésztát vaníliás porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk.

sütési hőfok: 150°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 15×25 cm

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (86 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére