Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Kaszinótojás II

Kaszinótojás II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kaszinótojás II

Kaszinótojás II

Hozzávalók:

  • 10 darab tojás
  • őrölt bors
  • 10 deka vaj
  • 1 kanál mustár
  • franciasaláta
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük.(a forrástól számított 10 perc alatt)

Ha a tojások megfőttek és langyosra hűltek, ketté vágjuk őket. A sárgáját kivesszük és összetörjük, még langyosan hozzáadjuk a puha vajat, a mustárt,  valamint ízlés szerinti sót és borsot. Lágy krémes masszává keverjük.

A tojások sárgája helyére visszatörtjük a krémet.

Egy tálra vagy tálcára a franciasalátát rakunk, és erre kerülnek a megtöltött tojások.

Tetszés szerint díszítjük a tetejét.

Tipp / megjegyzés:

A kaszinótojás az egyik legkedveltebb hideg étel szilveszterkor, de ízletes hidegtálak készíthetőek húsvétra vagy baráti összejövetelekre is.

Sűrű tartármártással leöntve is tálalhatjuk.

Ha nincs kedvünk a tűzhely mellett állni,mini szendvicsekkel, hidegtálakkal is készülhetünk egy egy összejövetelre. Arra viszont nem árt figyelni, hogy fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Eltarthatósága hűtőben kb 2 nap, így fogyasztás előtt maximum 1 nappal célszerű elkészíteni.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére