Főoldal / Desszertek / Almás-diós lepény

Almás-diós lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás-diós lepény

Almás-diós lepény

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg dió
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 db közepes alma
  • tortabevonó a tetejére
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, és a puha vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a darabolt almát, a durvára vágott diót, valamint a reszelt citromhéjat is. Kivajazott, kilisztezett sütőformába terítjük, majd előmelegített sütőben, lassú tűzön aranyszínűre sütjük.

Közben elkészítjük a tortabevonót, majd miután kiborítottuk a formából a kész, tűpróbával ellenőrzött sütit, a tetejére terítjük a bevonó masszát, majd elsimítjuk rajta.

Kihűlés után szeletelhetjük.
12 – 16 személy részére elegendő mennyiség.

Mentés

Almás-diós lepény 5.00/5 (4 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére