Főoldal / Desszertek / Fekete erdő kocka II

Fekete erdő kocka II

Fekete erdő kocka II

Fekete erdő kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 egész tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 ek. Holland kakaópor

A krémhez:

  • 1 nagy doboz Hulala tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 1 üveg magozott meggy
  • 1-2ek porcukor (ízlés szerint)

A tetejére:

  • porcukor
  • olvasztott csoki
  • meggy szemek
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és elkeverjük. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

A meggyet szűrőkanálba öntjük, és lecsepegtetjük. A tejszínből a habfixálóval, ízlés szerinti porcukorral kemény habot verünk.

A fele tejszínt eloszlatjuk a tésztán, megszórjuk a meggyel. Rásimítjuk a többi tejszínt, és befedjük a másik lappal.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a süteményre csurgatjuk. Megszórjuk porcukorral, és hűtőbe tesszük 1 órára.

Kockákra vágva, ízlés szerint meggyszemekkel díszítve kínáljuk.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére