Somlóival töltött palacsinta
Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Csokoládé öntethez:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Kikeverjük csomómentesre a tésztát a palacsintához és megsütjük /15-20 db/
A szokásos módon megsütjük a piskótát.
Megfőzzük a vaníliás pudingot. Megfőzzük a szirupot.
A piskótát lapjával és keresztben is kettévágjuk így 4 lapot kapunk.
Egy mélyebb edénybe rétegezzük.
Alulra egy piskóta lap, meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk a darált dióval, mazsolával, rákenjük a pudingot.
Ezt ismételjük meg négy rétegben. A tetejét szórjuk meg kakaóporral.
A csoki mártáshoz kevés tejjel csomómentesre keverjük a kakaóport, cukrot, pudingport.
A többi tejet felforraljuk és beleöntjük a kakaót.
Ha sűrűsödni kezd levesszük és beletesszük a vajat.
A somlóit a palacsintákba töltjük, négyszögletűre hajtjuk.
Meglocsoljuk a csoki mártással és tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!