Főoldal / Desszertek / Forgács fánk

Forgács fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Forgács fánk

Forgács fánk

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg cukor
  • diónyi olvasztott margarin
  • 1 kis tejföl
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 ek. rum
  • citrom reszelt héja
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • annyi tej hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk. Derelye vágóval kis téglalapokat vágunk belőle, majd forró olajban lassú tűznél aranyszínűre sütjük.

Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha nincs otthon rum, a pálinka is jó, most én is azzal csináltam.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére