Elmentem!Forgács fánk
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 5 dkg cukor
- diónyi olvasztott margarin
- 1 kis tejföl
- 1 cs. sütőpor
- 3 ek. rum
- citrom reszelt héja
- 1 kk. szódabikarbóna
- annyi tej hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk. Derelye vágóval kis téglalapokat vágunk belőle, majd forró olajban lassú tűznél aranyszínűre sütjük.
Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ha nincs otthon rum, a pálinka is jó, most én is azzal csináltam.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!