Főoldal / Sertés ételek / Kakukkfüves lapocka édesburgonyával

Kakukkfüves lapocka édesburgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakukkfüves lapocka édesburgonyával

Kakukkfüves lapocka édesburgonyával

Hozzávalók:

  • bőrös malaclapocka
  • gomba
  • édesburgonya
  • hagyma (többféle is akár)
  • kakukkfű
  • tengeri só
  • olívaolaj
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Azért nem írok mennyiségeket, mert mindegy. Vegyünk egy akkora darab húst, amekkora szükséges, és rakjuk körbe a többi hozzávalóval, ami az itt felsoroltakon kívül bármi lehet, amit szívesen eszünk összesütve.

Megmostam a lapockát, alaposan leitattam róla a nedvességet. Egy éles késsel bevagdostam a bőrét olyan távolságokban, amekkora szeletekre gondoltam felvágni az evéshez.
Minden vágatba szórtam sót, és belefektettem 2-3 szál kakukkfüvet. Mindig vigyázok, ne kerüljön só a bőrére, hogy jó ropogósra sülhessen.
Persze, ha nincs otthon friss kakukkfű, akkor megteszi a szárított is.

Ezután megágyaztam neki egy sütőedényben. Locsoltam a tepsi aljára olívaolajat, és beszórtam a durva szemcséjű sóval. Gombaszárakat hosszában kettévágtam (úgy éreztem, ehhez az ételhez illik csak a gombaszár, a kalapokból tejszínes-gombás csirke lett), és sorban lerakosgattam a hús eltervezett helyére.

A tetejére tettem a “felvirágozott” húst, körberaktam a nagy darabokra vagdosott hagymával és édeskrumplival, ezeket megszórtam a nagyszemű sóval.

Öntöttem alá kb. fél deciliternyi vizet, befedtem fóliával. 200 fokon először 1 órán át, majd fólia nélkül még addig sütöttem (kb. 30 perc), amíg ropogós lett a malachús bőre.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére