Főoldal / Desszertek / Túrógombóc I

Túrógombóc I

Túrógombóc I

Túrógombóc I

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 7 dkg búzadara
  • 6 dkg ráma
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tk. őrölt fahéj kevés szegfőszeg
  • 5 dkg cukor
  • olaj, víz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a darát, és a tojásokat, elkeverjük és 1 órát pihentetjük.

Addig a rámán aranyszínűre pirítjuk a zsemlemorzsát, bekeverjük a cukrot, az őrölt fahéjat, a kicsi szegfűszeget és félre tesszük.

Egy fazékban kevés olajjal vizet forralunk. Mikor forr, a túrós masszából 4-5 cm-es golyókat gyúrunk vizes kézzel és a forró vízben kifőzzük őket.

A gombócok főzés közben nagyobbak lesznek. Mikor feljönnek a víz színére még főzzük kicsit tovább, hogy a dara megpuhuljon.

A kész gombócokat kiszedjük, lecsepegtetjük, és a morzsába forgatjuk őket.

Tejföllel, vagy porcukorral kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én mindig több morzsát csinálok és lefagyasztom, jól bírja a fagyasztást és ha megint csinálok csak előveszem a kész morzsát.

Beküldő: Maja

Szólj hozzá!

A lap tetejére