Főoldal / Torták / Sportszelet torta

Sportszelet torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sportszelet torta

Sportszelet torta

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 35 deka liszt
  • fél cs sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 kanál kakaópor
  • 15 deka porcukor
  • csipet só
  • 1 egész tojás
  • 5 deka vaj
  • 0,7 deciliter tej

A krém hozzávalói:

  • 1cs csokoládés puding
  • 5 deci tej
  • 2 kanál étkezési keményítő
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 12 deka cukor
  • fél tábla étcsoki
  • ízlés szerint rum
  • 12 deka vaj

A tetejére:

  • 1 tábla csoki
  • 5 deka margarin
  • 2 kanál étolaj
  • Piskóta korongok
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet a kakaóporral sóval sütőporral szódabikarbónával összekeverem, majd hozzáadom a vajat, tojást, és nem egészen 1 deci tejet.

Könnyen nyújtható tészta lesz belőle amit 5 egyenlő részre osztok.

Egy közepes torta lapjára nyújtottam ki a lapokat.

A torta formát kicsit margarinnal megkentem, hogy ne ragadjon rá a tészta.

180 fokos sütőben 5-7 perc alatt megsütöm (laponként),majd kihűtöm.

A tejet a cukorral és a csokival valamint a rummal felteszem forrni.

A pudingot kikeverem másfél deci tejjel, a kakaóporral és az étkezési keményítővel.

Amikor a tej forr hozzáadom a pudingos oldatot és besűrítem.

Amikor már nem túl forró hozzákeverem a vajat.

A lapokat ezzel a krémmel töltöm meg.

A legfelső lapra csokoládét olvasztok gőz felet,t és a torta tetejét bevonom vele.

Az oldalára piskóta korongokat tettem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére