Sportszelet torta
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a kakaóporral sóval sütőporral szódabikarbónával összekeverem, majd hozzáadom a vajat, tojást, és nem egészen 1 deci tejet.
Könnyen nyújtható tészta lesz belőle amit 5 egyenlő részre osztok.
Egy közepes torta lapjára nyújtottam ki a lapokat.
A torta formát kicsit margarinnal megkentem, hogy ne ragadjon rá a tészta.
180 fokos sütőben 5-7 perc alatt megsütöm (laponként),majd kihűtöm.
A tejet a cukorral és a csokival valamint a rummal felteszem forrni.
A pudingot kikeverem másfél deci tejjel, a kakaóporral és az étkezési keményítővel.
Amikor a tej forr hozzáadom a pudingos oldatot és besűrítem.
Amikor már nem túl forró hozzákeverem a vajat.
A lapokat ezzel a krémmel töltöm meg.
A legfelső lapra csokoládét olvasztok gőz felet,t és a torta tetejét bevonom vele.
Az oldalára piskóta korongokat tettem.