Főoldal / Birka / Marha / Húsgolyók zöldség ágyban

Húsgolyók zöldség ágyban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsgolyók zöldség ágyban

Húsgolyók zöldség ágyban-1

Hozzávalók:

  • 500 g darálthús (marha/csirke/sertés)
  • 1 kg burgonya
  • 200-300 g koktélparadicsom
  • 2 db tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek búzadara
  • 5 ek majonéz
  • 1 tk kurkuma
  • 2 tk mustár
  • só, bors 
  • 1 kis csokor kapor
  • olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával és a közepesre reszelt sárgarépával, közben szórjuk meg a kurkumával.
Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni.

A burgonyát reszeljük le,  a reszelő közepes lyukán.
Keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a búzadarával, a sóval, a borssal és az apróra vágott kaporral.
Adjuk hozzá a hagymás, répás keveréket is. A zöldséges keveréket terítsük el egy kiolajozott közepes méretű tepsiben.

Finoman nyomkodjuk bele a tetejébe egyenletes távolságokat tartva egymástól a vizes kézzel formázott húsgombócokat és a koktélparadicsomot.

Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre.
Én rizzsel tálaltam.

Értékeld a receptet

Rita Velkovicsné Annus (1 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére