Főoldal / Torták / Meggyes krémes torta

Meggyes krémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Meggyes krémes torta

Meggyes krémes torta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 17 dkg darált háztartási keksz
  • 2 ek. olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 ek. porcukor
  • 3 tk. vaníliaaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 g zselatin
  • 1/2 dl víz

A tetejére:

  • 35 dkg meggy
  • 6 ek. cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük. Ha a massza túl szilárd, kevés tejjel lazíthatunk rajta. A kekszes masszát, lekapcsolható oldalú 20-22 cm-es tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk, lenyomkodjuk és hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

A mascarponét, a porcukrot, a citromhéjat és az aromát egy tálba tesszük és robotgéppel simára keverjük. A zselatint a meleg vízben feloldjuk és a krémhez keverjük. A masszát a kekszre simítjuk és hűtőbe tesszük.

A magozott meggyet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és 1 dl vizet öntünk rá. Addig főzzük, amíg a meggy puha lesz és a víz szirupossá válik. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni. A mascarponés rétegre kanalazzuk a meggyet, a levét is ráöntjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de az sem baj, ha egész éjjel áll.

A tortaforma oldalát lekapcsoljuk és már szeletelhetjük is.

Meggyes krémes torta 5.00/5 (3 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére