Főoldal / Torták / Meggyes krémes torta

Meggyes krémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Meggyes krémes torta

Meggyes krémes torta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 17 dkg darált háztartási keksz
  • 2 ek. olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 ek. porcukor
  • 3 tk. vaníliaaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 g zselatin
  • 1/2 dl víz

A tetejére:

  • 35 dkg meggy
  • 6 ek. cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A darált kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük. Ha a massza túl szilárd, kevés tejjel lazíthatunk rajta. A kekszes masszát, lekapcsolható oldalú 20-22 cm-es tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk, lenyomkodjuk és hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

A mascarponét, a porcukrot, a citromhéjat és az aromát egy tálba tesszük és robotgéppel simára keverjük. A zselatint a meleg vízben feloldjuk és a krémhez keverjük. A masszát a kekszre simítjuk és hűtőbe tesszük.

A magozott meggyet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és 1 dl vizet öntünk rá. Addig főzzük, amíg a meggy puha lesz és a víz szirupossá válik. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni. A mascarponés rétegre kanalazzuk a meggyet, a levét is ráöntjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de az sem baj, ha egész éjjel áll.

A tortaforma oldalát lekapcsoljuk és már szeletelhetjük is.

Meggyes krémes torta 5.00/5 (2 értékelés)

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére