Főoldal / Desszertek / Boleró szelet

Boleró szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Boleró szelet

Boleró szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 egész tojás
  • 20 deka cukor
  • 1 deci tej
  • 1 deci étolaj
  • 20 deka liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • fél liter tejföl
  • 2 kanál cukor

A tetejére

  • 2 csomag mandarinos italpor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 deci víz
  • 15 deka porcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat ezzel is még habosítom.

Hozzáadom a tejet is, és a sütőporos lisztet.

Sütőpapiros sütőlapra simítom, és 180 fokon megsütöm. (A tepsi mérete 24X22 es.)

Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukros tejfölt és hagyom, hogy a tészta kihűljön.

Elkészítem a krémet:
A vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral, és kis lángon az egészet besűrítem, majd hozzáadom az italporokat.

Az egészet langyosra kihűtöm és a tejfölös rétegre rásimítom.
Hűtőbe teszem, dermedni, nagyon szépen lehet majd szeletelni.

Bármilyen ízű boleró italporral elkészíthető én mandarinosat használtam.

Tipp / megjegyzés:
Az a jó ebben a süteményben, hogy az italpor minden formájában elkészíthető.

Boleró szelet 4.00/5 (4 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére