Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Töltött csokoládés kekszek

Töltött csokoládés kekszek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött csokoládés kekszek

Töltött csokoládés kekszek

Hozzávalók:

(40 db-hoz)

A kekszhez:

  • 200 g étcsokoládé
  • 50 g vaj
  • 35 g liszt
  • 1/4 kiskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 kiskanál kávépor
  • 2 tojás
  • 150 g cukor
  • vaníliakivonat

A töltelékhez:

  • 200 g mascarpone
  • 50 g natúr krémsajt
  • 1 evőkanál porcukor
  • vaníliakivonat
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk.

Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a kávéport (mivel nekem csak kávégranulátum volt itt itthon, egy kis szűrőn kanállal átszitáltam).

Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a cukorral, majd keverjük hozzá a lehűlt vajas csokoládét. Ezután keverjük bele a lisztet is és tegyük félre, hogy egy kicsit sűrűbb legyen a massza. Közben melegítsük elő a sütőt 180fokra.

10-15 perc pihentetés után töltsük habzsákba a masszát és sütőpapírral bélelt tepsire nyomkodjunk macaron méretű pacákat. Próbáljunk egyformákat készíteni, hogy amikor összeragasztjuk, de legyenek különbözőek.

Toljuk az előmelegített sütőbe a tepsit és kb. 8 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a teteje kissé megrepedezett. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk 1-2 percig hűlni, ezután vegyük csak le a tepsiről. Amíg hűlnek a csokis korongok, készítsük el a tölteléket.

A mascarponét és a krémsajtot keverjük simára, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliát. Töltsük meg mindegyik korongot és hagyjuk 1-2 órát puhulni.

lelekkonyha.blogspot.hu

Mentés

Mentés

Mentés

Töltött csokoládés kekszek 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére