Főoldal / Desszertek / Csokoládékrémes pohárdesszert

Csokoládékrémes pohárdesszert

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládékrémes pohárdesszert

Csokoládékrémes pohárdesszert

Hozzávalók:

  • 1 tábla minőségi étcsokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín + 1 dl a tetejére
  • 8 db babapiskóta
  • 0,5 dl erős fekete kávé
  • csokoládéforgács a díszítéshez
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A babapiskótákat a kávéba mártjuk, és elosztjuk a poharak alján.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd időnként megkeverve hagyjuk langyosra hűlni.

A mascarponet az olvasztott csokoládéhoz keverjük. (ebben a fázisban adhatunk hozzá pár csepp rumot, vagy narancslikőrt is ízesítésnek)

Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd elosztjuk a kávés piskóták tetején.

A csokoládékrémet, a maradék tejszínnel és csokoládéforgáccsal díszítjük. Megszórhatjuk pirított mogyoróval. mandulával, dióval is.
Hűtőszekrénybe tesszük tálalásig.

Tipp / megjegyzés:

(célszerű a 3dl tejszínt egyben felverni, és a díszítéshez keveset félretenni belőle)

Csokoládékrémes pohárdesszert 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére