Főoldal / Sertés ételek / Bőrös malacsült sörrel locsolva

Bőrös malacsült sörrel locsolva

Bőrös malacsült sörrel locsolva

Bőrös malacsült sörrel locsolva 2

Hozzávalók:

  • 25 dkg malachús
  • 1 dl sör
  • méz
  • 1 db cékla
  • 20 dkg sütőtök
  • 1 szelet lilakáposzta 
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db babérlevél
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek disznózsír
  • olívaolaj
  • 1 dl pezsgő
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A malachús bőrét bevagdosom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, és néhány órára beteszem a hűtőbe.

Majd egy tepsibe teszem disznózsírra, és fóliával letakarva beteszem az előmelegített sütőbe.

A céklát és a tököt pucolás után felkockázom, tepsibe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, és beteszem a sütőbe.

A káposztát legyalulom.

A karikára vágott lilahagymát serpenyőben megpirítom, dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet. Amikor már csaknem kész, ráöntöm a pezsgőt.

Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel. 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, és átkapcsolok grill fokozatra. (így szép pirosra megsül)

Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült zöldségeket és káposztát.

Tipp / megjegyzés:
Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.
Nos én ezúttal egy kicsit szakítottam a hagyományos receptekkel.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére