Amerika kapitány torta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A Tojásokat szét választom. A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem.
A lisztet és a sütőport összekeverem.
Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét és óvatosan összekeverem. Végül hozzáadom a sütőporos lisztet, és lazán beleforgatom.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba.
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzöm. Ha kihűlt hozzákeverem a tejfölt. A zselatint beáztatom, és mikróban kicsit felmelegítem. Amikor kezd kihűlni hozzákeverem a tejfölös krémhez.
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem és összekeverem a már kicsit kihűlt citromos krémmel.
Az alsó tortalapot a tortaformában hagyom és ott töltöm meg mivel a krém kicsit folyós.Ráteszem a második lapot, ismét krémet és a harmadik lappal befedem.
Hűtőbe teszem pár órát, így megdermed a krém.
Kiveszem a kapcsos tortaformából és marcipánnal díszítem.
Ezt a tortát a kisebbik unokám szülinapjára készítettem.