Főoldal / Torták / Amerika kapitány torta

Amerika kapitány torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Amerika kapitány torta

Amerika kapitány torta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 tojás
  • 10 deka cukor
  • fél deci olaj
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 12 deka liszt
  • fél cs. sütőpor

A krémhez:

  • fél bio citrom leve és reszelt héja
  • 1 cs. citromos pudingpor
  • 4 deci tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 deci tejföl
  • fél cs. zselatin
  • 3 deci tejszín
  • 1 cs. habfixáló

A bevonáshoz:

  •  marcipán vagy fondant tetszés szerint
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A Tojásokat szét választom. A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem.
A lisztet és a sütőport összekeverem.

Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét és óvatosan összekeverem. Végül hozzáadom a sütőporos lisztet, és lazán beleforgatom.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba.

A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzöm. Ha kihűlt hozzákeverem a tejfölt. A zselatint beáztatom, és mikróban kicsit felmelegítem. Amikor kezd kihűlni hozzákeverem a tejfölös krémhez.
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem és összekeverem a már kicsit kihűlt citromos krémmel.

Az alsó tortalapot a tortaformában hagyom és ott töltöm meg mivel a krém kicsit folyós.Ráteszem a második lapot, ismét krémet és a harmadik lappal befedem.
Hűtőbe teszem pár órát, így megdermed a krém.

Kiveszem a kapcsos tortaformából és marcipánnal díszítem.

Ezt a tortát a kisebbik unokám szülinapjára készítettem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére