Főoldal / Torták / Szívecske torta

Szívecske torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szívecske torta

Szívecske torta

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 3 ek. méz
  • 2 ek. holland kakaó
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 1 kk. szódapor

A krémhez:

  • 1 cs. tejszín ízű pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek. mascarpone
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1 ek. cukor

A díszítéshez:

  • gyümölcsök
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet és a szódabikarbónát egy tálban elkeverjük és félretesszük. A tészta többi hozzávalóját vízgőz felett összeolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és a lisztes szódaporral összedolgozzuk. A tésztacipót lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra kinyújtjuk és formára vágjuk. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon kisütjük. 4 lap készül belőle, de mérettől függően lehet 3 vagy 5 lapot is készíteni.

Elkészítjük a krémet:
A pudingot a szokásos eljárással az evőkanál cukorral megfőzzük és kihűtjük.
A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral felverjük.
Amikor a puding kihűlt, a mascarponét  és a habbá vert tejszínt a pudinghoz keverjük, majd a krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és összeállítjuk a tortát.

A tetejét ízlés és idény szerinti gyümölcsökkel, csokoládélapokkal, macipánnal…stb. díszítjük.

(az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza)

Szívecske torta 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (548 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére