

Szívecske torta
Hozzávalók:A lapokhoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet és a szódabikarbónát egy tálban elkeverjük és félretesszük. A tészta többi hozzávalóját vízgőz felett összeolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és a lisztes szódaporral összedolgozzuk. A tésztacipót lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra kinyújtjuk és formára vágjuk. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon kisütjük. 4 lap készül belőle, de mérettől függően lehet 3 vagy 5 lapot is készíteni.
Elkészítjük a krémet:
A pudingot a szokásos eljárással az evőkanál cukorral megfőzzük és kihűtjük.
A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral felverjük.
Amikor a puding kihűlt, a mascarponét és a habbá vert tejszínt a pudinghoz keverjük, majd a krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és összeállítjuk a tortát.
A tetejét ízlés és idény szerinti gyümölcsökkel, csokoládélapokkal, macipánnal…stb. díszítjük.
(az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza)