Főoldal / Egytálételek / Sertéscsülök pékné módra füstölt szalonnával

Sertéscsülök pékné módra füstölt szalonnával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéscsülök pékné módra füstölt szalonnával

Sertéscsülök pékné módra füstölt szalonnával

Hozzávalók:

  • Egy közepes füstölt sertés csülök
  • 5 szelet füstölt szalonna
  • 4-5 darab póréhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 1 kg burgonya
  • egy fej fokhagyma
  • egy fej vöröshagyma
  • egész bors
  • babérlevél
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A csülköt feltesszük főni a borssal, babérlevéllel, fokhagymagerezdekkel.(kb 3 órára).
Ha megfőtt,kivesszük a csontot belőle, és egy hőálló edénybe beleterítjük.( nekem kacsasütőm van,de egy tepsi is megfelel a célra)
Körberakjuk a félbevágott, kicsit előfőzött burgonyával, rátesszük a félbevágott paradicsomokat, a felkarikázott hagymát, és a megtisztított póréhagymát. A csülök tetejét pedig beborítjuk a bevagdosott szalonna szeletekkel.
160 fokra előmelegített sütőben alufóliával lefedve kb. egy órát sütjük.

A csülköt a vele sült zöldségekkel tálaljuk.

Értékeld a receptet

gereildiko (2 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére