Főoldal / Desszertek / Diós piskóta, málnahabos tejszínnel töltve

Diós piskóta, málnahabos tejszínnel töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós piskóta, málnahabos tejszínnel töltve

Diós piskóta, málnahabos tejszínnel töltve

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 30 dkg málna (friss vagy mirelit)
  • 2 dl tejszín
  • 1 rumaroma
  • ízlés szerint porcukor (nálam ez elmarad)
  • szükség szerint habfixáló

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • szükség szerint habfixáló
  • csoki reszelék
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk.

A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a diós masszába forgatjuk. Óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze.

A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni majd ketté vágjuk. (a tepsink méretétől függ, hogy lapjában vágjuk el, vagy simán keresztben.

A málnából 10 dkg kiveszünk, a többit leturmixoljuk. A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a leturmixolt málnát, a rumaromát és kemény habbá verjük (szükség esetén édesítsük porcukorral, illetve használhatunk habfixet, ha nem lesz elég kemény a hab)

A kész krémbe forgatjuk a félretett egész málnaszemeket. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótát.

Egy doboz tejszínt kemény habbá felverünk, és tetszés szerint bevonjuk és díszítjük vele a süteményünket. Reszelt csokival is feldobhatjuk a tetejét.

Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére