Diós piskóta, málnahabos tejszínnel töltve
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a diós masszába forgatjuk. Óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni majd ketté vágjuk. (a tepsink méretétől függ, hogy lapjában vágjuk el, vagy simán keresztben.
A málnából 10 dkg kiveszünk, a többit leturmixoljuk. A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a leturmixolt málnát, a rumaromát és kemény habbá verjük (szükség esetén édesítsük porcukorral, illetve használhatunk habfixet, ha nem lesz elég kemény a hab)
A kész krémbe forgatjuk a félretett egész málnaszemeket. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótát.
Egy doboz tejszínt kemény habbá felverünk, és tetszés szerint bevonjuk és díszítjük vele a süteményünket. Reszelt csokival is feldobhatjuk a tetejét.
Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.