Főoldal / Desszertek / Málnás szelet

Málnás szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás szelet

Málnás-szelet

Hozzávalók:

  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 6 tojás 
  • 2 bögre liszt ( a bögre 2dl-es) 
  • 1,5 bögre cukor 
  • 1 csomag sütőpor 
  • 30 dkg málna 
  • 1 citrom leve 
  • 1/2 dl olaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk nem melegítjük, csak annyira, hogy kicsit olvadjon meg.Összekeverjük az olajjal.

A tojásokat szétválasztjuk.

A sárgáját egy bögre cukorral, forró vízgőz felett fehéredésig keverjük.A sűrű tojásos masszát levesszük a gőzről,  hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az olvasztott margarinnal elkevert olajat. Alaposan kikeverjük.

A tojások fehérjét a maradék cukorral és a citrom levével kemény habbá verjük.Óvatosan a tojásos masszához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne nagyon törjön össze.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd a tetejét megszórjuk a málnaszemekkel. (ha a málnaszemeket lisztbe forgatjuk akkor nem süllyednek a sütemény aljára)

Előmelegített sütőben 180fokon 30-35percig sütjük. (tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e )

A kihűlt málnás szeletet tetejét porcukorral meghintjük, majd a süteményt kockákra szeletelve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Gyorsan elkészíthető és nagyon finom.Domján Mária konyhájából láttam Epres szeletet,és annak alapján egy pici változtatással készítettem el.

Málnás szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére