Főoldal / Desszertek / Szedres túrófagyi

Szedres túrófagyi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Szedres túrófagyi

Szedres túrófagyi

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl habtejszín
  • 15-20 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 2 cs. vaníliás cukor (vagy vanília aroma)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg szeder
  • 2 ek. cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

20 dkg szedret 2 ek. cukorral egy lábosban feltesszük melegedni. Amikor lekvár sűrűségűre összefőtt, hozzáadjuk a félretett 5 dkg szedret, elkeverjük és hagyjuk lehűlni.

Közben elkészítjük a túrófagyit.
A tejet, a tejszínt, a cukrot, és a vaníliás cukrot összekeverjük, és felforraljuk. Kissé lehűtjük, majd apránként az áttört túróhoz keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.

Gyakori keveréssel lehűtjük, majd fagylaltgépbe öntjük és krémesre fagyasztjuk.
Ha nincs gépünk, egy tálkába tesszük majd a fagyasztóba téve 30-40 percenkén egy villával átkeverjük a kívánt állag eléréséig.
A végén beleforgatjuk a lehűlt szedres szószt, és minimum 1 órára a fagyasztóba tesszük.

Gombócozva kínáljuk.

Szedres túrófagyi 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére