Főoldal / Egytálételek / Savanyú káposztás, szalonnás nokedli

Savanyú káposztás, szalonnás nokedli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Savanyú káposztás, szalonnás nokedli

Savanyúkáposztás, szalonnás nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 60 dkg főtt füstölt császárszalonna
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 2 dl étolaj
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Felkockázzuk a szalonnát és egy nagy serpenyőben zsírjára sütjük.

Ez alatt a lisztbe beleütjük a tojásokat, beleöntjük a sót, a vizet és elkeverjük. Nem kell teljesen simára keverni.
Bő, forró, sós vízbe szaggatjuk és öt perc főzés után leszűrjük.

A kimosott savanyú káposztát elkeverjük a szalonnával és pár percig együtt sütjük. Közben ízlés szerint borssal és őrölt köménnyel fűszerezzük.
A megfőtt és leszűrt nokedlit rászedjük és összevegyítjük.

Tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Savanyú káposztás, szalonnás nokedli 4.50/5 (2 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére