Mákos epres torta – paleo
Hozzávalók:(21cm tortához)
A krémhez:
A zseléhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat az édesítővel felverjük míg a térfogata a többszörösére nő és sűrű krém lesz belőle. Hozzákeverjük az őrölt mákot, majd az edény széléről belecsurgatjuk az olvasztott kókuszvajat és óvatosan összeforgatjuk. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük.
Fél kiló epret az édesítővel és a citromlével leturmixolunk, hozzákeverjük a kókuszkrémet és a kevés forró vízben feloldott agar-agart, majd a maradék epret kockára vágva szintén hozzákeverjük. (Lehet zselatint is használni, nekem éppen csak agar-agar volt otthon.)
Ha az eper elég édes, lehet, hogy nem is szükséges hozzá plusz édesítés. Amikor a krém elkezd dermedni, a kihűlt piskótalapra öntjük, és hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
A zseléhez a gyümölcs levét felforraljuk és hozzáadjuk az agar-agart. Jól elkeverjük, majd amikor dermedni kezd, óvatosan az epres krém tetejére öntjük. A teljes dermedésig hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tetejét friss gyümölcsökkel és menta levéllel díszítjük.
A mák és eper kedvelőknek nagyon fog ízleni