Főoldal / Desszertek / Madártej palacsinta

Madártej palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madártej palacsinta

Madártej palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 4 kanál porcukor
  • fél liter tej
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot,a vaníliás cukrot a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a palacsintákat.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját pici tejjel, 3 evőkanál porcukorral, a liszttel, és a vaníliás cukorral csomó mentesre elkeverjük.
A tejet felforraljuk, hozzá adjuk az alaposan elkevert tojásos masszát és lassú tűzön besűrítjük.
A krémből egy keveset félreteszünk öntetnek, a többivel megtöltjük a palacsintákat.

A tojásfehérjét  1 kanál porcukorral kemény habbá felverjük. Egy evőkanál segítségével forróvízbe szaggatunk belőle, és mindkét oldalát 1-1 percig főzzük.
A megtöltött palacsintát a vanília öntettel, és a habgaluskákkal tálaljuk.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére