Főoldal / Egytálételek / Körettel sült csirkecombok

Körettel sült csirkecombok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Körettel sült csirkecombok

Körettel sült csirkecombok

Hozzávalók:

  • 10-12 db csirkecomb (alsó-felső vegyesen ahogy tetszik)
  • 70 dkg burgonya
  • 2-3 fej hagyma (lila, vörös tetszés szerint)
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 2 kis ág friss kakukkfű
  • pár levél friss rozmaring
  • 3 ek. balzsamecet
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1-1,5 tk. só
  • bors
  • olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húsokat sózzuk és borsozzuk.

A burgonyát és a hagymát tetszés szerint felszeleteljük és egy vékonyan kiolajozott hőálló edénybe tesszük.  Az előkészített combokat a tetejére sorakoztatjuk, majd mellé helyezzük a megmosott paradicsomokat és a maradék fokhagyma gerezdeket.

A balzsamecetet, a zúzott fokhagymát és 2-3 evőkanál olajat összekeverünk megkenjük vele a combokat. majd  a zöldségekre locsoljuk. A friss zöldfűszereket is a tetejére szórjuk, majd lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

30 percig lefedve majd újabb 15 percig fólia nélkül sütjük készre.

Jó étvágyat kívánok!

Körettel sült csirkecombok 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére