Tzatziki

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tzatziki

Tzatziki

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes uborka vagy 1 közepes kígyóuborka
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • 2-3 evőkanál joghurt
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • friss kapor, ízlés szerint
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az uborkát alaposan megmossuk, majd héjastól durvára lereszeljük. (aki szeretné megpucolhatja)
Enyhén sózzuk, kb. félórát állni hagyjuk, aztán lazán kinyomkodjuk a levét.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott friss kaprot, majd hozzákavarjuk a joghurtot és a tejfölt.
(ha kapunk igazi görög joghurtot akkor használjuk azt, hisz azzal az igazi)

Tipp / megjegyzés:
A tzatziki-t mi salátaként tartjuk számon, a görögök előételként fogyasztják. Sültekkel, de akár pirítóssal, kétszersülttel is fogyasztható.
Elnevezése a török cacıkból származik.

Értékeld a receptet

Marcsi (646 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére