Tzatziki

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tzatziki

Tzatziki

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes uborka vagy 1 közepes kígyóuborka
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • 2-3 evőkanál joghurt
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • friss kapor, ízlés szerint
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az uborkát alaposan megmossuk, majd héjastól durvára lereszeljük. (aki szeretné megpucolhatja)
Enyhén sózzuk, kb. félórát állni hagyjuk, aztán lazán kinyomkodjuk a levét.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott friss kaprot, majd hozzákavarjuk a joghurtot és a tejfölt.
(ha kapunk igazi görög joghurtot akkor használjuk azt, hisz azzal az igazi)

Tipp / megjegyzés:
A tzatziki-t mi salátaként tartjuk számon, a görögök előételként fogyasztják. Sültekkel, de akár pirítóssal, kétszersülttel is fogyasztható.
Elnevezése a török cacıkból származik.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére