Cézár saláta
Hozzávalók:
A saláta betéthez:
A Cézár öntethez:
|
|
Elkészítés:
A tojást megfőzzük. Meghámozzuk és felszeleteljük.
Az öntet hozzávalót egy tálban összekeverjük.
A zsemlekockákat serpenyőben, kevés vajon és zúzott fokhagymán megpirítjuk. Tálalásig félretesszük.
A bacont apró kockákra vágjuk és serpenyőben ropogósra sütjük.
A csirkemellet fűszerezzük és vékonyan kiolajozott serpenyőben aranyszínűre sütjük. (de süthetjük a bacon kisült zsírján is)
Egy tálba halmozzuk a saláta leveleket a negyedbe vagy félbe vágott paradicsomokat a felszeletelt uborkát, és a lilahagymát.
Meglocsoljuk az öntettel, majd rápakoljuk a tetszés szerint felszeletelt tojást, és a csirkemellet.
Megszórjuk a pirított baconnel és a ropogósra pirított zsemlekockákkal.
Ízlés szerint parmezán sajtot is reszelhetünk a cézár saláta tetejére.