Főoldal / Desszertek / Epres chia parfé

Epres chia parfé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres chia parfé

Epres chia parfé

Hozzávalók:

Az epres réteghez:

  • 20 dkg eper
  • 1 dl víz
  • 2 ek. méz vagy eritrit

A chia réteghez:

  • 6 dl kókusztej
  • 2 ek. eritrit
  • vanília kivonat (opcionális)
  • 8 ek. chia mag
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A chia magot, az eritrittel, vaníliával ízesített kókusztejben elkeverjük, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ezalatt a magocskák szépen megduzzadnak és puding-szerű állagot fog kapni.

Az epret (vagy más gyümölcsöt) megmossuk, megtisztítjuk, és a vízzel, mézzel (eritrittel) összeturmixoljuk.
Egy fóliával bélelt őzgerincformába öntjük, és betesszük a fagyasztóba, kb fél órára. Akár ezt is elkészíthetjük már előzőnap este.

Ha megfagyott, ráöntjük az elkészült chia pudingot, és ismét a fagyasztóba tesszük, legalább 1-2 órára. Ezt követően, hosszúkás tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és gyönyörűen szeletelhető.

Tipp / megjegyzés:
IR és paleo diétába is beilleszthető! Tojást, tejet, cukrot, szóját, glutént NEM tartalmaz! Más gyümölccsel is készíthető!

Mentés

Epres chia parfé 5.00/5 (1 értékelés)

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére