Főoldal / Desszertek / Epres chia parfé

Epres chia parfé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres chia parfé

Epres chia parfé

Hozzávalók:

Az epres réteghez:

  • 20 dkg eper
  • 1 dl víz
  • 2 ek. méz vagy eritrit

A chia réteghez:

  • 6 dl kókusztej
  • 2 ek. eritrit
  • vanília kivonat (opcionális)
  • 8 ek. chia mag
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:igen
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A chia magot, az eritrittel, vaníliával ízesített kókusztejben elkeverjük, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ezalatt a magocskák szépen megduzzadnak és puding-szerű állagot fog kapni.

Az epret (vagy más gyümölcsöt) megmossuk, megtisztítjuk, és a vízzel, mézzel (eritrittel) összeturmixoljuk.
Egy fóliával bélelt őzgerincformába öntjük, és betesszük a fagyasztóba, kb fél órára. Akár ezt is elkészíthetjük már előzőnap este.

Ha megfagyott, ráöntjük az elkészült chia pudingot, és ismét a fagyasztóba tesszük, legalább 1-2 órára. Ezt követően, hosszúkás tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és gyönyörűen szeletelhető.

Tipp / megjegyzés:
IR és paleo diétába is beilleszthető! Tojást, tejet, cukrot, szóját, glutént NEM tartalmaz! Más gyümölccsel is készíthető!

Mentés

Epres chia parfé 5.00/5 (1 értékelés)

Gáborné Putóczki (29 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére