Főoldal / Egytálételek / Rakott krumpli-Nemzetikonyhától

Rakott krumpli-Nemzetikonyhától

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott krumpli-Nemzetikonyhától

Rakott krumpli II

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 8 db tojás
  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál só
  • 0,5 l tejföl
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Megfőzzük a tojásokat. A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük. Karikákra szeljük a kolbászt. Meghámozzuk a megfőtt tojást és burgonyát. Ezeket is felkarikázzuk.

Egy magas falú tepsi aljába felkockázott szalonnát hintünk, betakarjuk egy réteg burgonyával, egy réteg tojással,  egy réteg kolbásszal. Erre újabb réteg burgonya, szalonna, tojás kolbász,majd az utolsó réteg: burgonya, szalonna, tojás következik.

Az egészet leöntjük a tejföllel és ízlés szerint önthetünk rá 1 dl fehérbort is. Előmelegített sütőben, magas hőmérsékleten 15 percig sütjük.

Savanyúsággal kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére