Pudingos szelet
Hozzávalók:Az alsó laphoz:
A piskótalaphoz:
A krémhez:
A baracklekváros krémhez:
A tetejére:
A mártogatáshoz:
|
|
Elkészítés:
A tojást szétválasztom és a fehérjéhez hozzáadom csipet sót és keményre habosítom, majd hozzá adagolom a cukrot és keményre keverem.
A lisztet, sütőport és a szódát egybe keverem és hozzá szitálom a habhoz, és óvatosan beleforgatom.
A tepsit 27×37 cm-es sütőpapírral bélelem a tésztát elosztom és egyenesre simítom benne.
A sütőt 180 fokra előmelegítem és 10 perc alatt megsütöm benne a tésztát. Rácson hagyom kihűlni.
A 4 tojásból készítek még a piskóta lapot.
A tojást cukorral kihabosítom. A lisztet, sütőport és a szódát egybe keverem és hozzá szitálom az alaphoz és óvatosan beleforgatom.
Szintén 10 perc alatt megsütöm, majd a rácson hagyom hűlni.
A tojássárgáját, a porcuk felével elkeverem, hozzáadom a pudingokat és a búzadarát, simára keverem, majd felöntöm a tejjel
Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve sűrű pépet főzök belőle.
A vajat a porcukor másik felével kihabosítom, és hozzá kanalazom a kihűlt pudingot is.
A kész krémet 2 részre osztom és a hűtőbe helyezem 3 órára.
Amikor minden kész, összeállítom a sütit.
A tálcára teszem a tojásfehérje lapot.
A baracklekvárt edényben felmelegítem.
Vízben elkeverem a vanília vagy tejszínes ízű pudingot és sűrűre főzöm, hozzákeverem a lekvár 3/4 részét és még forrón a lapra öntöm, és elsimítom.
A forró lekváros pudingra ráteszem a piskóta lapot, és megkenem a maradék forró lekvárral, majd rákenem a fele vajas-grízes krémet.
A piskótát rumos narancsos öntetben mártogatom és ferdén egymásmellé rakom sorba
A piskótát lekenem a vajas-grízes krém másik felével.
A sütit hűtőbe rakom dermedni 2 órára.
A csokoládémáz hozzávalóit vízgőz felett összemelegítem, és bevonom vele a sütemény tetejét
Szeletelem forró vizes késsel.
Díszítem narancs forgáccsal és ehető árvácskával.
Jó étvágyat kívánok hozzá.