Főoldal / Desszertek / Pudingos szelet

Pudingos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Pudingos szelet

Pudingos szelet

Hozzávalók:

Az alsó laphoz:

  • 6 db tojásfehérje
  • csipet só
  • 6 ek. kristálycukor
  • 6 ek. rétesliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csipet szóda bikarbóna

A piskótalaphoz:

  • 4 db egész tojás
  • 4 ek. kristálycukor
  • 4 ek. rétesliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csipet szóda bikarbóna

A krémhez:

  • 6 db tojássárgája
  • 50 g porcukor
  • 2 cs.vanília tejszínes ízű pudingpor
  • 3 ek. búzadara
  • 700 ml tej
  • 250 g vaj
  • 50 g porcukor

A baracklekváros krémhez:

  • 150 ml baracklekvár
  • 100 ml víz
  • 1 cs. vanília vagy tejszínes ízű pudingpor

A tetejére:

  • 200 g fehér csoki
  • 1 ek. tejföl
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. étolaj

A mártogatáshoz:

  • 100 ml rum + egy narancs leve
  • 2 cs. hosszú piskóta
  • egy narancs reszelt héja
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást szétválasztom és a fehérjéhez hozzáadom csipet sót és keményre habosítom, majd hozzá adagolom a cukrot és keményre keverem.
A lisztet, sütőport és a szódát egybe keverem és hozzá szitálom a habhoz, és óvatosan beleforgatom.
A tepsit 27×37 cm-es sütőpapírral bélelem a tésztát elosztom és egyenesre simítom benne.
A sütőt 180 fokra előmelegítem és 10 perc alatt megsütöm benne a tésztát. Rácson hagyom kihűlni.

A 4 tojásból készítek még a piskóta lapot.
A tojást cukorral kihabosítom. A lisztet, sütőport és a szódát egybe keverem és hozzá szitálom az alaphoz és óvatosan beleforgatom.
Szintén 10 perc alatt megsütöm, majd a rácson hagyom hűlni.

A tojássárgáját, a porcuk felével elkeverem, hozzáadom a pudingokat és a búzadarát, simára keverem, majd felöntöm a tejjel

Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve sűrű pépet főzök belőle.
A vajat a porcukor másik felével kihabosítom, és hozzá kanalazom a kihűlt pudingot is.
A kész krémet 2 részre osztom és a hűtőbe helyezem 3 órára.

Amikor minden kész, összeállítom a sütit.

A tálcára teszem a tojásfehérje lapot.
A baracklekvárt edényben felmelegítem.
Vízben elkeverem a vanília vagy tejszínes ízű pudingot és sűrűre főzöm, hozzákeverem a lekvár 3/4 részét és még forrón a lapra öntöm, és elsimítom.

A forró lekváros pudingra ráteszem a piskóta lapot, és megkenem a maradék forró lekvárral, majd rákenem a fele vajas-grízes krémet.
A piskótát rumos narancsos öntetben mártogatom és ferdén egymásmellé rakom sorba

A piskótát lekenem a vajas-grízes krém másik felével.

A sütit hűtőbe rakom dermedni 2 órára.
A csokoládémáz hozzávalóit vízgőz felett összemelegítem, és bevonom vele a sütemény tetejét
Szeletelem forró vizes késsel.

Díszítem narancs forgáccsal és ehető árvácskával.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Pudingos szelet 4.00/5 (1 értékelés)

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére