Főoldal / Kelt tészták / Túrós batyu

Túrós batyu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós batyu

Túrós batyu

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg finom liszt
  • 2 db tojás sárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • csipet só
  • 2-3 ek cukor
  • 20 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin

A töltelékhez:

  • 50 dkg tehén túró
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola

A kenéshez:

  • 1 db tojás
  • A tetejére:
  • porcukor
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk.

A lisztből,olvasztott Rama margarinból a cukorral,sóval,felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk.

Liszttel megszórjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket:a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A túrót kikeverjük a cukorral,citromhéjjal,vaníliás cukorral,tojások sárgájával. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát.

A tésztát 2-3 mm vastagra,téglalap alakúra nyújtjuk. Kb. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk.

Mindegyik közepére teszünk a töltelékből és felhajtjuk a négy sarkot, majd kicsit össze nyomjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet pihenni hagyjuk.

Lekenjük felvert egész tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Túrós batyu 4.00/5 (3 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére