Szedres málnás csoda
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szedret-málnát megfőzzük a maradék cukorral, össze turmixoljuk.Visszatesszük a tűzre belekavarjuk a pudingot, és összefőzzük, majd félretesszük hűlni.
Beáztatjuk a zselatinlapokat, majd leöntöm róla a vizet és felolvasztom, (nem főzöm) és a málnás péphez keverjük.
A krémet hűlni tesszük.
Kikavarom a mascarponét, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
A tortaformát egy tortatányérra tesszük, és kirakjuk az alját keksszel, erre egy réteg gyümölcskrémet, majd egy réteg mascarponés krémet simítunk, ezt háromszor megismételjük, a mascarponéval fejezzük be.
A tetejét morzsolt keksszel díszítjük.
Lehet pirított mandulával, dióval, mogyoróval is