Főoldal / Desszertek / Hűtőben kelt pogácsa

Hűtőben kelt pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hűtőben kelt pogácsa

Hűtőben kelt pogácsa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 egész tojás

A pogácsák tetejére:

  • 1 db tojás felverve
  • 10 dkg reszelt sajt vagy szezámmag
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt, langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Ha megkelt, a többi hozzávalóival összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, tálba tesszük, fóliával letakarjuk, majd 1 éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

A hűtőből kivéve, lisztezett deszkára tesszük, vékonyra kinyújtjuk,majd meghajtogatjuk. Ezt a műveletet 20 perc elteltével megismételjük.
Ha sietünk, akkor nem hajtogatjuk. (De akkor nem lesz ilyen szép leveles)

A második hajtogatás, és 20 perc pihentetés után, 3 cm vastagra kinyújtjuk, tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Hűtőben kelt pogácsa 4.33/5 (30 értékelés)

Vass Lászlóné (271 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


2 Hozzászólások

  1. Nagyon finom lett a pogácsa, örülök, hogy rátaláltam a receptre.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére