Főoldal / Desszertek / Narancsos mandulás linzerszelet tojás nélkül

Narancsos mandulás linzerszelet tojás nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos mandulás linzerszelet tojás nélkül

Narancsos mandulás linzerszelet tojás nélkül

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 dkg darált mandula
  • 8 dkg nyílgyökérpor
  • 8 dkg tápióka keményítő
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 3 ek. útifűmaghéj
  • 5 dkg eritrit(por alakú)
  • 1/4 tk. őrölth fahéj
  • 1/4 tk. paleo sütőpor
  • csipet só
  • 12 dkg puha kókuszolaj
  • 2 nagy ek. aranylenmag darálva
  • 1 dl forró víz
  • 1-2 ek. tápióka keményítő a nyújtáshoz

A töltelékhez:

  • 12,5 dkg durvára vágott mandula
  • 5 dkg eritrit
  • 1 narancs héja (lehetőleg bio narancs)
  • 1 narancs leve
  • 5 dkg narancslekvár vagy sárgabaracklekvár (cukor- és tartósítómentes)

A mázhoz:

  • 10 dkg eritrit
  • 2-3 ek. narancslé
  • kb. 10 dkg durvára vágott mandula
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A darált lenmagot keverjük el a forró vízzel, majd tegyük félre 5 percre. A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsük el, adjuk hozzá a kókuszolajat és lenmagos keveréket, ami közben kicsit zselés állagú lett és gyúrjuk össze a tésztát. (Ha nem vagy tojás allergiás vagy vegán, akkor a lenmag+víz keverék helyett használhatsz 2 kisebb tojást is.)

A tésztát csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe kb 1 órára. Osszuk kétfelé a tésztát, az egyik felét egyből a sütőpapíron nyújtsuk ki téglalap alakúra, kb. 3-4 mm vastagra, a tetejét ajánlatos kicsit belisztezni. Sütőpapírral együtt tegyük egy tepsire.

A töltelék hozzávalóit keverjük össze, (ez elég híg keverék, de sütés után megszilárdul) majd kenjük a tésztalapra. A tészta másik felét a legegyszerűbb szilikonos lapon nyújtani, majd a töltelék tetejére simítani. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb. 30 percig.

A mázhoz az édesítőt keverjük ki a narancslével, kenjük a forró süti tetejére, szórjuk rá a mandulát, nyomkodjuk rá, majd hagyjuk kihűlni. Kis kockára vágva tálaljuk.Frissen is isteni, de úgy a legfinomabb, ha áll 1 napot.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére