Főoldal / Desszertek / Rozmaringos sárgabarackjégkrém ropogós étcsokidarabokkal

Rozmaringos sárgabarackjégkrém ropogós étcsokidarabokkal

Rozmaringos sárgabarackjégkrém ropogós étcsokidarabokkal

Rozmaringos sárgabarackjégkrém ropogós étcsokidarabokkal

Hozzávalók:

  • 3/4 liternyi fagyasztott sárgabarack
  • egy marék kis darabokban lefagyasztott banán
  • egy pici rozmaring ág 
  • 3 rozmaring virág
  • kb. 2,5 dl natúr joghurt
  • 5 dkg apróra vágott étcsokoládé
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rozmaring ág leveleit felaprítjuk.

Egy aprítógépbe beleöntjük a fagyasztott sárgabarackot, a lefagyasztott banánt, az aprított rozmaringot, a rozmaring virágot, és a natúr joghurtot.
Addig aprítjuk, míg kásás eleggyé nem válik.

Ekkor hozzáadjuk a csokoládé darabokat, és átkeverjük.

Kész is az ínycsiklandó és egészséges fagylaltunk.

Tipp / megjegyzés:
Arra a feltevésre jutottam, hogy a 3-4 cm-es banándarabokról át kell térni a sokkal vékonyabb karikákra, mert mire ezek a darabok pépessé válnak az aprítógépben, addigra a többi gyümölcs túlságosan megolvad, így csak a jégkrém állag érhető el.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Szólj hozzá!

A lap tetejére