Csokoládés gyümölcstorta eperrel
Hozzávalók:(1 db normál gyümölcstorta formához, vagy 8 db mini formához) A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tortalapokkal kezdünk.
Az egész tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró vizet,és az olajat.
A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. A gyümölcstortaformát (vagy a mini formákat) kivajazzuk, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd kivesszük a formából és teljesen kihűtjük.
Amíg a lapok sülnek és hűlnek elkészítjük a csokoládés krémet.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és félretesszük.
A tojásokat, az átszitált kakaóport, az és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és csomómentesre keverjük. Ekkor hozzáadjuk az étkezési keményítővel elkevert szobahőmérsékletű tejet, a langyosra hűlt olvasztott csokoládét és folyamatosan kevergetve alacsony lángon sűrű krémet főzünk belőle. (aki tart attól, hogy kicsapódik a tojás, készítheti vízgőz felett is)
A csokoládés krémet a gyümölcstorta mélyedésébe kanalazzuk és óvatosan elsimítjuk.
A hűtőbe tesszük 1 órára, hogy alaposan lehűljön, majd ízlés szerint feldíszítjük eperrel és jégcukorral.
Előre is feldíszíthetjük, de ebben az esetben a felszeletelt eper vágott felét kenjük le kevés, vízben feloldott zselatinnal. Így elkerüljük, hogy a gyümölcs kiszáradjon.