Főoldal / Desszertek / Csokoládés gyümölcstorta eperrel

Csokoládés gyümölcstorta eperrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokoládés gyümölcstorta eperrel

Csokoládés gyümölcstorta eperrel

Hozzávalók:

(1 db normál gyümölcstorta formához, vagy 8 db mini formához)

A tésztához:

  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 3 ek. forró víz
  • 3 ek. olaj
  • 15 dkg liszt
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek. keserű kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tej
  • 2 tk. étkezési keményítő

A tetejére:

  • Eper
  • Cukorgyöngyök vagy jégcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tortalapokkal kezdünk.
Az egész tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró vizet,és az olajat.

A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. A gyümölcstortaformát (vagy a mini formákat) kivajazzuk, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd kivesszük a formából és teljesen kihűtjük.

Amíg a lapok sülnek és hűlnek elkészítjük a csokoládés krémet.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és félretesszük.
A tojásokat, az átszitált kakaóport, az és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és csomómentesre keverjük. Ekkor hozzáadjuk az étkezési keményítővel elkevert szobahőmérsékletű tejet, a langyosra hűlt olvasztott csokoládét és folyamatosan kevergetve alacsony lángon sűrű krémet főzünk belőle. (aki tart attól, hogy kicsapódik a tojás, készítheti vízgőz felett is)

A csokoládés krémet a gyümölcstorta mélyedésébe kanalazzuk és óvatosan elsimítjuk.
A hűtőbe tesszük 1 órára, hogy alaposan lehűljön, majd ízlés szerint feldíszítjük eperrel és jégcukorral.
Előre is feldíszíthetjük, de ebben az esetben a felszeletelt eper vágott felét kenjük le kevés, vízben feloldott zselatinnal. Így elkerüljük, hogy a gyümölcs kiszáradjon.

Csokoládés gyümölcstorta eperrel 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére