Főoldal / Levesek / Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával füstölt csípős kolbásszal

Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával füstölt csípős kolbásszal

Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával füstölt csípős kolbásszal

Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával füstölt csípős kolbásszal 1

Hozzávalók:

  • 30 dkg csontos tarja
  • 1/2 szál füstölt kolbász
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 25 dkg tarkabab
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
  • gyökér
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 2 db újkrumpli
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • 1 szál újhagyma zöldje
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • kömény
  • liszt
  • édes chili szósz
  • fokhagymás chiliszósz
  • csípős chiliszósz
  • zsír
  • tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A babot egy éjszakára beáztatom.

A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.

A tarját zsírban megsütöm, a végén beleteszem a kolbászkarikákat is., félreteszem.

Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a zöldségeket, s a babot, majd felöntöm vízzel, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, a kolbászt, s a tarját, szórok rá kevés lisztet és öntök bele vörösbort.

Tálaláskor merek egy tányérba levest, teszek rá tejfölt, s díszítem egy egész chilivel, vágott újhagyma zölddel, csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllel.

Barna kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére