Főoldal / Desszertek / Nevenincs krémes

Nevenincs krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nevenincs krémes

Nevenincs krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 3 ek. víz

A töltelékhez:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 ek. kakaópor
  • 12 g sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

 

Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük ahol 3-4 órát állni hagyjuk. A pihentetett tésztát 2 egyenlő részre osztjuk és az egyiket 22*34 cm-es tepsi hátulján, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.

A másik tésztát is kinyújtjuk, majd belefektetjük a tepsibe.

Elkészítjük a tölteléket. Az egész tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük. A diót, a kakaóport a sütőporral elkeverjük, majd óvatosan a tojásos masszába keverjük.

A kész tölteléket a tepsiben várakozó még nyers tésztára öntjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre felfőzzük. Még langyosan hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk. A kész krémet a diós rétegre kenjük, befedjük az előzőleg megsütött lappal és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

Másnap porcukorral megszórjuk, ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (48 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére