Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Pihe-puha mézes puszedli

Pihe-puha mézes puszedli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pihe-puha mézes puszedli

Pihe-puha mézes puszedli

Hozzávalók:

(kb. 35-40 darabhoz):

  • 35 dkg liszt
  • 12 dkg méz
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 ek. tejföl
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalácsfűszer *
  • 1 csipet só

A mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • kb.12-15 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

*én a kávédarálóban darálom ízlés szerinti fűszereket beletéve. Fahéj, szegfűszeg, vanília, kardamom, ánizs..stb.

A tojásokat kikeverjük a csipet sóval, a mézzel, a barna cukorral, az olajjal és a tejföllel.

Hozzádolgozzuk a szódabikarbónával és mézes fűszerrel elkevert lisztet. A még puha masszát folpackba csomagoljuk és 1-2 órára a hűtőbe tesszük. (ha egy éjszakát pihen az sem baj)

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A masszából másfél-két centis golyókat formázzunk, és egymástól viszonylag távol helyezzük el őket a papíron.

Végül egy bevizezett evőkanál hátuljával lenyomkodjuk őket, hogy terüljenek kissé el és úgy 5-8mm magasak legyenek.
Betesszük a sütőbe és kb. 10-12 percig sütjük. Ahogy az alja egy pici színt kap vegyük ki, hogy ne száradjanak ki a puszedlik és finom puhák maradjanak.

Amíg a puszedlik sülnek elkészítjük a mázat.

A tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett, egy csepp citromlét hozzáadva fehér habbá verjük.
A megsült még meleg puszedliket azonnal belemártjuk majd visszatesszük a sütőpapírra (vagy sütőrácsra száradásig.

Ha a második adag sütése alatt a tálban lévő maradék máz besűrűsödne, pár csepp víz hozzáadásával újra fellazíthatjuk és használhatjuk tovább.

Mikor a fehér máz megszilárdult fémdobozba tesszük, ahol hetekig eláll.

Értékeld a receptet

Marcsi (613 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére