

Marlenka
Hozzávalók:A krémhez:
A tésztához:
|
|
Elkészítés:
A sűrített tejet a dobozában (kibontás nélkül) feltesszük főni egy lábosba, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje egészen. 3 órán keresztül főzzük, közben pótolva a vizet, ami elpárolgott róla.
Elkészítjük a pudingot, de csak 4 dl tejet használunk hozzá. Amikor letelt a 3 óra a sűrített tejet üvegestől lehűtjük, majd tálba öntve hozzáadjuk a margarint és jól összekeverjük míg egynemű anyag nem lesz belőle.
Hozzákeverjük a cukorral ledarált törökmogyorót, a pudingot és a “sütiszélmorzsát” is.
Hideg helyre tesszük, hogy kenhető sűrűségű krémet kapjunk mire összeállítjuk a süteményt. Ha szükséges lehet hozzá adni még édes morzsát, vagy darált kekszet is.
A margarint a cukorral és a mézzel habosra keverjük. Az ecetet, szódabikarbónát és a vizet egy magas falú pohárba összeöntjük. jól felpezseg és ezt is hozzáadjuk a margarinos masszához. A vizes lábas fölé tesszük, (amibe a krém főtt) és kevergetve addig főzzük, amíg egy kicsit elkezd barnulni.
Ekkor levesszük a meleg lábosról és tovább kevergetve hozzáadjuk a lisztet. Az így kapott masszát jól kikeverjük és betesszük letakarva a hűtőbe kb. 10-15 percre (hogy könnyebb legyen nyújtani).
Amikor a tészta kihűlt 8 egyenlő részre osztjuk és egyenként késhegynyi vékonyságúra nyújtjuk. Egy félbehajtott A/4- es lap segítségével téglalap formájúra vágjuk és előmelegített, sütőpapírral kibélelt tepsiben egyesével 3-4 perc alatt megsütjük őket.
Mikor ez elkészült kisütjük a megmaradt széleket is, amiket ledarálva 5 evőkanállal a krémhez adunk a többit félretesszük.
A diót ledaráljuk és a darált “sütiszélmorzsához” adjuk. (Ez megy majd a tetejére a kész süteménynek).
Ezek után összeállítjuk a süteményt: minden lapot megkenünk krémmel, majd újabb lapot teszünk rá, addig, amíg el nem fogynak a lapok. A tetejére és az oldalára körbe krém kerül, amit megszórunk/befedünk a diós morzsával.
Az egészet egy éjszakára letakarva, (hogy ki ne száradjon) hűtőbe tesszük. Tálalás előtt olvasztott csokit is csurgathatunk rá.
Tipp / megjegyzés:
A Marlenka egy igen elterjedt édesség, szinte az összes kávézóban, pubban, étteremben, büfében lehet kapni.
Nem mondom, hogy nem kell hozzá sok idő, de amíg fő a krém, pihen a tészta lehet mással foglalkozni.
Javaslom a krémmel kezdeni az egészet, ugyanis 3órán keresztül kell főzni a sűrített tejet. Semmi pánik:) csak akkor álljunk neki ennek a receptek, ha kipihentek vagyunk és ráérünk:)! A végeredmény megéri, de csak másnap élvezhetjük, ugyanis egy éjszakát pihen a hűtőben a kis drágaság:).
Az elkészítési idő a sűrített tej főzését nem tartalmazza.
nutsnroll.blogspot.co.uk
zaditor 1mg sale order imipramine for sale buy imipramine online
buy mintop sale cialis from canada ed pills
precose 25mg pill repaglinide canada order griseofulvin 250 mg generic
buy aspirin purchase eukroma order zovirax for sale
buy dipyridamole cheap lopid pill buy pravastatin online cheap
order meloset 3mg for sale order melatonin 3mg pills danocrine 100mg generic
order duphaston 10 mg pills buy sitagliptin without a prescription buy jardiance pills
fludrocortisone over the counter order generic fludrocortisone 100 mcg imodium over the counter
buy monograph 600 mg generic buy pletal pills for sale buy pletal 100mg for sale
ferrous 100 mg price betapace us betapace 40 mg tablet
mestinon canada cheap rizatriptan rizatriptan 10mg over the counter
buy vasotec for sale casodex price order lactulose sale
premarin over the counter generic cabergoline 0.5mg purchasing viagra on the internet
buy omeprazole generic buy singulair 10mg generic buy metoprolol generic
oral telmisartan micardis sale buy molnupiravir 200mg pill
order cenforce pills chloroquine oral generic aralen
tadalafil 20mg cost sildenafil drug viagra canada
modafinil 200mg brand buy modafinil 200mg online cheap deltasone 10mg oral
cheap cefdinir 300mg order cefdinir 300mg pill order lansoprazole online cheap