
Elmentem!Túrógombóc-Nemzetikonyhától

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 4 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 1 vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál prézli
- 1 evőkanál margarin
|
Elkészítési idő: |
1óra 30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Egy mély tálban összetörjük a túrót. Belekeverjük a lisztet, a cukrot, a búzadarát, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejfölt.
Sűrű állagú masszává keverjük. Ha kell, búzadarával sűrítjük, vagy tejföllel hígítjuk.
Hűvös helyen, letakarva egy órát pihentetjük.
Egy nagyobb edénybe vizet teszünk fel forrni.
Amíg felforr, vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formálunk a masszából és egy tányérra sorakoztatjuk. A felforrt vízben kb. 10-15 perc alatt (mérettől függően) készre főzzük.
Félidőnél egy fakanállal megnézzük, hogy nem tapadt-e le az edény aljára, mert a gombóc azzal jelzi az elkészültét, hogy feljön a víz tetejére.
Egy serpenyőben, a vajon pirított prézliben meghempergetjük.
Tejföllel meglocsolva és porcukorral meghintve tálaljuk.
Mentés
Túrógombóc-Nemzetikonyhától 5.00/5 (1 értékelés)
Nemzetikonyha.hu (78 Recept)A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul.
Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését.
Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat.
A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak.
Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.
Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban.
Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni.
Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.
Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.
Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.