Főoldal / Desszertek / Diós habos szelet

Diós habos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós habos szelet

Diós habos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás sárgája
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 1 bio citrom reszelt héja és leve
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 18 dkg liszt
  • 1 ek. tejföl

A diós krémhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • ízlés szerint rum

A tetejére:

  • 4 tojás fehérje
  • 6 ek cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral és vajjal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citrom héjat, a citromlevet valamint a tejfölt. Végül belekeverjük a sütőporos lisztet.
Sütőpapiros tepsibe öntjük a tésztát és elsimítjuk. (én 24×22-es tepsit használtam)
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 20 perc alatt megsütjük. Amíg sül elkészítjük a diós krémet.

A tejet a cukorral felforraljuk, majd a darált dióval és a rummal összekeverjük. (aki nem szereti a rumot használhat helyette rumaromát)
A diós krémet a kisült tészta tetejére kenjük.

A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá felverjük és a diós krémtetejére simítjuk. Visszatesszük egy kicsit a sütőbe, hogy a hab színt kapjon. (ez kb 10 perc) A süteményt kihűlés után szeleteljük.

Sárgabarack lekvárral és citromfűvel díszíthetjük.

Diós habos szelet 4.25/5 (4 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére