Főoldal / Desszertek / Kelesztés nélküli szilvalekváros bejgli

Kelesztés nélküli szilvalekváros bejgli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kelesztés nélküli szilvalekváros bejgli

Kelesztés nélküli szilvalekváros bejgli

Hozzávalók:

(3 rúdhoz)

  • 1 pohár tejföl (2 dl)
  • 1 pohár sertés zsír (2 dl)
  • 2 egész tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 cs. élesztő (5 dkg)
  • kb 50-60 dkg liszt

A kenéshez:

  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 1 nagy üveg szilvalekvár
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt.

A tejfölt, a zsírt, a tojást, a cukrokat és a sót alaposan összekeverjük.
Belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel. Vigyázzunk, ne készítsünk túl kemény tésztát!
A tésztacipót 3 részre osztjuk.

Lisztezett deszkán, egyesével kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük a lekvárral. Feltekerjük. (ne túl szorosra!)

Az oldalát és a tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. Így a gőz, sütés közben el tud távozni.

Előmelegített kb. 180 fokos sütőbe tesszük. Vigyázzunk, ne süssük keményre. (kb. 25 perc)

Az elkészítési idő a sütés idejét nem tartalmazza.

Kelesztés nélküli szilvalekváros bejgli 3.33/5 (6 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére