Főoldal / Reform ételek / Zablisztes juhtúrós-hagymás sztrapacska

Zablisztes juhtúrós-hagymás sztrapacska

Zablisztes juhtúrós-hagymás sztrapacska

Zablisztes juhtúrós-hagymás sztrapacska

Hozzávalók:

  • 30 dkg tisztított burgonya
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 6dkg húsos szalonna
  • 1 tk. olívaolaj
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej lila hagyma
  • ízlés szerint kápia vagy kaliforniai paprika
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát finomra reszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, a zablisztet, és összedolgozzuk a tésztát.
Jóval tömörebb tésztát kell kapnunk, mint a klasszikus nokedli tészta, és jó ragacsosat.

Sós, forró vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul, és a galuskák a víz felszínére úsznak.

Egy lábosban kevés olajat hevítünk, beledobjuk a felkockázott szalonnát, és az apróra vágott hagymákat. Megpirítjuk őket, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és rámorzsoljuk a juhtúrót.

A kifőtt galuskát leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, majd a juhtúrós szalonnára szedjük.
Összeforgatjuk, Ízlés szerint apróra vágott petrezselyemmel és kápia paprikával kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ízlés szerint a juhtúróhoz tejfölt is keverhetünk, akkor sokkal szaftosabb lesz.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére