Főoldal / Sertés ételek / Tejszínes – mustáros tokány

Tejszínes – mustáros tokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes – mustáros tokány

Tejszínes - mustáros tokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 4 kisebb csemege uborka
  • 1 közepes paradicsom
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • étel ízesítő leves kocka
  • 1 dl olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A húst vékony csíkokra vágjuk. Megforgatjuk a lisztben, majd forró olajban megfuttatjuk, hogy kérget kapjanak a hús csíkok.
Majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítő kockát, felöntjük egy ksi vízzel és lefedve puhára pároljuk. Közben sűrűn megkeverjük, majd fedő nélkül hagyjuk, hogy a felesleges víz elpárologjon alóla, és a hús megsüljön.
A csemege uborkát és a paradicsomot is apró kis kockákra vágjuk és fél deci olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a mustárt és ráöntjük a tejszínt, majd 1-2 perc alatt összefőzzük.

A mártást a megsült húshoz adjuk és pár perc alatt összeforraljuk.

Barna vagy sima rizzsel tálaljuk.

Tejszínes – mustáros tokány 4.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére