Barackos rizses tejszínhabos torta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A leveles tésztából akkora kört vágunk amekkora a tortaformánk.
A maradék tésztából, kis háromszögeket vágunk amivel díszíteni fogjuk a kész tortát.
Előmelegített sütőben kb. 7 perc alatt készre sütjük a leveles tésztát.
A barackból kiveszünk egy keveset a díszítéshez, a többit apró kockákra vágjuk.
A zselatint vízbe áztatjuk,majd felmelegítjük, de csak annyira, hogy elolvadjon a vízben.(nem szabad felforralni)
A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük.
A tejberizst beletesszük egy tálba, és hozzákeverjük a felmelegített zselatint.
Hozzáadjuk az apróra vágott barackot és a végén óvatosan a tejszínhabot.
A tortaforma aljára helyezzük az előresütött leveles lapot, és ráöntjük a tejberizses barackos krémet.
Tetszés szerint díszítjük. (leveles háromszögekkel, barack szeletekkel…)
Legalább 6 órára hűtőbe tesszük dermedni.