Főoldal / Befőzés / Birsalma befőtt

Birsalma befőtt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Birsalma befőtt

Birsalma befőtt 1

Hozzávalók:

birsalma
cukor
szalicil (vagy más tartósítószer)
kevés citromlé

Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A birsalmákat megmossuk,meghámozzuk és feldaraboljuk.

Feldarabolás után, azonnal tegyük fazékba, majd öntsünk rá kevés citromlevet, és annyi vizet hogy ellepje, mert hamar megbarnul.

Odatesszük főni és félpuhára főzzük, majd kiszedjük a vízből a birsalma gerezdeket és befőttesüvegekbe töltjük.

Visszatesszük a vizet főni ízlés szerint cukrozzuk. (lehet fahéjat, szegfűszeget is hozzáadni ízlés szerint) Belefőzünk kis szalicilt is és a birsalmára öntjük még forrón.

Lezárjuk az üvegek tetejét és száraz dunsztba tesszük!

Hidegen sültek mellé tálalhatjuk, de önmagában is finom desszert.

Birsalma befőtt 3.25/5 (16 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére