Főoldal / Egytálételek / Magyaros rakott káposzta Edit konyhájából

Magyaros rakott káposzta Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Magyaros rakott káposzta Edit konyhájából

Magyaros rakott káposzta Edit konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 0,5 kg sertéslapocka darálva
  • 70 dkg hordós savanyú káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. piros paprika
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk. házi paprikakrém
  • 4 ek. étolaj
  • 1 db 450 gr-os tejföl
  • 2 db tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szalonnát felaprítjuk, majd zsírjára sütjük. A kisült zsírból kiszedjük a szalonna pörcöket.
A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, és 1 dl vízzel felöntjük.
Rátesszük a darált húst, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, paprikakrémmel. (Minél fűszeresebb,annál jobb)
Fedő alatt készre pároljuk, a közben elpárolgott vizet pótoljuk.

A rizst étolajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel ,ízesítjük őrölt borssal, sóval,  házi vegetával. Lefedjük az edényt és előmelegített sütőbe tesszük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet, hogy ott a melegben duzzadjon készre. (Húsleves lével is felönthető a rizs,úgy a legfinomabb.)

A káposztát vízben egy kissé kimossuk, hogy ne legyen túl savanyú. Egy vöröshagymát felaprítunk, kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a káposztát és fedő alatt puhára pároljuk.

Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk és megszórjuk,zsemlemorzsával.
A káposzta 1/3 részét az alján elosztjuk, erre következik a rizs 1/4  része, majd a pörkölt 1/3 része.

A tejfölt 2 db tojással, őrölt borssal, házi vegetával ízesítve simára keverjük, majd az 1/3 részét a már tepsiben lévőkre simítjuk.
Folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére rizs kerüljön és kenjük le a tojásos tejföllel.

Kevés olvasztott vajjal vagy étolajjal meglocsoljuk a tetejét. 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Mentés

Mentés

Magyaros rakott káposzta Edit konyhájából 4.00/5 (7 értékelés)

Vass Lászlóné (271 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére