Főoldal / Egytálételek / Rakott kelbimbó

Rakott kelbimbó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott kelbimbó

Rakott kelbimbó

Hozzávalók:

  • 70 dkg kelbimbó
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 40 dkg rizs
  • 50 dkg darált hús
  • 5 dl tejföl
  • 1 dl étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zeller
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 db babérlevél
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kelbimbót megtisztítjuk és mérettől függően, félbe- negyedbe vágjuk. Egy liter sós, forró vízben fedő alatt félpuhára pároljuk.

Egy fej vöröshagymát finomra vágunk, az étolaj felén megdinszteljük és két gerezd felaprított fokhagymát hozzáteszünk. Rövid dinsztelés után elkeverjük a darált hússal és fehéredési sütjük.
Beletesszük a felaprított zöld paprikát, meghintjük az őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, és a felaprított zellerrel. Beletesszük a babérlevelet, és jól átkeverjük.
Kevés vízzel felöntjük és lefedjük és készre pároljuk. Ha kész, a babérlevelet kivesszük belőle.

Jénai tálba beleöntjük az étolajat, megpirítjuk rajta a megmosott rizst, sózzuk, hozzáadjuk a maradék felaprított fokhagymát, összekeverjük és felengedjük a kelbimbó főzőlevével. Fedő alatt félkészre pároljuk.

Egy kiolajozott tepsibe párolt káposztalevelet fektetünk, rámerjük a rizs felét, majd a pörkölt felét, rá a kelbimbót, és őrölt köménnyel meghintjük. Rátesszük a tejföl egyharmadát, a maradék pörköltet, a maradék rizst, lefedjük kelkáposztalevéllel és beborítjuk a maradék tejföllel. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.

Előmelegített sütőben, nagy lángon, kb. 20 percig sütjük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére